Je li moguće u rujnu presaditi ruže?

Je li moguće u rujnu presaditi ruže?

Svaki predstavnik obitelji ruža može postati pravi vrhunac bilo kojeg vrta. Razlozi za njegovu transplantaciju mogu biti mnogi: nove ideje krajobraznog dizajna, želju da razbiju cvjetnjak na novom mjestu ili, obrnuto, kako bi se rasplinulo staro travnjak. Najčešće se bave transplantacijom u rano proljeće, kada je opstanak kulture najjednostavniji. No, također se događa da je topla sezona već iza nje, a transplantacija nije provedena, ali je apsolutno neophodna. Zato su često zainteresirani mnogi vrtlari hoće li se jeseni moći presaditi ruže.

Je li moguće da se u jesen prenosi vrtna ruža?

Zapravo, sadnje ruža u jesen nije samo moguće, već ima i nekoliko prednosti. Ako se postupak pravodobno provede, grmlja kozmetičara u vrtu imat će vremena za korijen prije nego što mraz dođe. Obično, tijekom transplantacije u ovo doba godine, bolesti koje su tipične za aklimatizaciju na novom mjestu, ruže se ne pojavljuju. Stoga ne postoji dodatni faktor slabljenja biljaka.

Najlakši je način prenijeti "preraspodjelu" na novo područje sadnica i mladih ruža u dobi od dvije do tri godine. Ako govorimo o tome jesu li u jesen moguće presaditi odraslu ružu, sve ovisi o stanju samog grma. Ako je slab i slab, kreće se na novo mjesto jednostavno može "završiti" biljku. Pa, jak ružičasti grm ne treba se bojati transplantacije. Jedino je moguće s procesom transplantacije.

je li moguće u jesen prenijeti krutu ružu

Činjenica je da odrasla ruža ima vrlo dobro razvijen korijen. Kada se koristi transplantacija metode pretovara, kada se postrojenje prenese zajedno s zemljanom kvržicom. U slučaju ruže, kada je korijen velik, povlačenjem teške i opsežne ljuske vjerojatno neće biti sve.

Ako govorimo o različitim vrstama, onda gotovo sve ruže pate od transplantacije. Usput, da li je moguće presaditi penjanje ruža u jesen, odrasla osoba biljka nije lako kopati jer njezini korijeni sežu duboko u zemlju. S mladim grmom bit će lakše.

Pa, žigosanje ruža zasadimo samo u proljeće.

Kada je u jesen potrebno presaditi ruže?

Ako govorimo o vremenskom rasponu koji je optimalan za transplantiranje ruže, prva polovica rujna je najprikladnija. To vrijedi za regije u srednjem pojasu. Na mjestima s oštrom i ranom zimom, ruža se još uvijek sadi u proljetnoj sezoni. U južnim područjima transplantacija se može provesti do prvog listopada. Ali to je prikladno ako su prognozeri vremena obećali kasnu jesen.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

25 − 21 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: