Urezane stropove

Urezane stropove

Prije toga nisu postojale rastezljive tkanine, fotografije, gipsane ploče ili PVC ploče. Dekoracija prostora obavljena je isključivo prirodnim materijalima u obliku bijeljenja ili ugradnje ukrasnih drvenih konstrukcija. No, čak i sada postoje poznavatelji ekološkog stila koji preferiraju prirodno drvo za ukrašavanje od polimera ili kromiranog metala. Ovdje želimo ukratko dodirnuti uporabu u dizajnu rezbarenih stropova, koji su uvijek zainteresirani poznavatelji ljepote.

Drvena isklesana strop

Skilirano drvorezanje obično se povezuje sa zemljoradnikom s seoskim kolibama ili kućama s bojama, ali se vrlo uspješno koristi u mnogim narodnim i povijesnim stilovima, kao iu modernom ukrašavanju. Naravno, obrasci u različitim zemljama imaju svoje nacionalne razlike, arapski su motivi izrazito različiti od crteža koji ukrašavaju katedrale i palače zapadne Europe. Bez sumnje, promjena povijesnih epoha također je uvijek utjecala na izgled nakita.

Ako želite ukrasiti sobu u stilu gotike, poželjno je koristiti religijske motive i bogati dekor u zlatnim nijansama. Barokno rezbarenje karakterizira okrugle oblike, glatke krivulje, simetrija. Prilikom izrade uzoraka vrijedi odmaknuti od stroge geometrije prethodnog razdoblja, što je uzrokovalo svečanu hladnoću. Prekrasne sobe izgledaju u stilu Empire, gdje su vojni simboli dobrodošli. Zidovi i rezbareni stropovi ukrašeni su lovorovim vijencima, dekorativnim detaljima u obliku oklopa ili oružja, različitim emblemima na odgovarajućem predmetu. Urezane artikle u rokoko stilu izrađene su u obliku vina, kovrčavih cvjetnih vijenaca, prekrivenih pozlatom i brončanom, tu je mitološka i erotska tema.

Urezani stropovi suvremenih materijala

Nekoliko sada samostalno posjeduje tehniku ​​rezbarenja, pa je lakše upotrijebiti ukrašene ukrasne ploče. Slični prolazi se izrađuju u specijaliziranim radionicama za naručivanje, pri čemu su u klijentovoj kuci napravljene sve potrebne mjere. Slične izvedbe sastoje se od osnovne i drvene reljefne trake koje su uzorkovane vašim odabranim elegantnim uzorkom. Stropne ploče od standardnog drva imaju pravokutni ili kvadratni oblik. Ova je obloga prikladna za stilu zemlje, chalet, provan, ruski stil zemlje. Osim toga, stilski rezbareni drveni stropovi s originalnom rasvjetom vrlo su dobri gleda u poslovni ured ili knjižnicu, oni će ovu sobu pretvoriti u vrhunac vašeg dvorca ili stana.

Urezane stropove1 Urezane stropove2 Urezane stropove3
Urezane stropove4 Urezane stropove5 Urezane stropove6
Urezane stropove7 Urezane stropove8 Urezane stropove9
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

− 2 = 8

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: