Burdock list za bol u zglobovima

čičak lista za bolove u zglobovima

Burdock je jedna od najčešće korištenih biljaka u receptima tradicionalne medicine. Naročito često se koristi bradavica za bol u zglobovima, budući da se pripreme na temelju ove organske sirovine učinkovito bore protiv upalnih procesa. Naravno, takva sredstva nisu sposobna potpuno liječiti artritis ili artroza, ali čak i u konzervativnoj medicini smatraju se izvrsnom varijantom terapije održavanja.

Pomaže li čičak boli u zglobovima?

Među korisnim svojstvima dijela takvih čičaka je regulacija metabolizma vode i soli u tijelu. To osigurava brzo uklanjanje viška tekućine i mineralnih naslaga iz zglobova.

Osim toga, čičak je poznat po svom analgetičkom i protuupalnom učinku, sposobnosti da poboljšava stanje hrskavičnih tkiva, stimulira njihovu regeneraciju i proizvodnju sinovijalne tekućine.

Kako koristiti lišće bedema za bolove u zglobovima?

Postoji mnogo recepata s bojnom trakom. Najjednostavnije verzije su obloge od svježeg lisnatog lišća. One su prethodno zagrijane i blago su umijale kako bi napunile sok, a zatim su nanesene na zahvaćeno područje i omotane celofanom i vunenim krpom. Takvi postupci pomažu ublažavanju simptoma artritisa i artroze iz prve sesije.

Također je popularan liječenje boli koljena s tinktura od čičak, što je lako napraviti kod kuće.

Lijek na recept

sastojci:

  • Svježe stisnutu sok od listova čička - 0,5 l;
  • alkoholni medicinski - 100 ml;
  • prirodni vapno med - 500 ml.

Priprema i uporaba

Da biste dobili sok trebate temeljito oprati čelo od ostavlja, samljeti ih u meso brusilicu ili miješalica, stavite žitaricu u gazu i dobro iscijediti. Postojeće komponente moraju se miješati i potresati u zatvorenom staklu u roku od 3 minute. Proizvod će odmah biti spreman za uporabu u obliku losiona, obloga i trljanja. Dugo se može čuvati u hladnjaku, oko 2 godine.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

6 + 3 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: