Divlji kesten – ljekovita svojstva

divlja ljekovita svojstva kestena

Divlji kesten ima korisna svojstva koja pomažu riješiti raznih bolesti.

Ljekovita svojstva kestena

Terapeutske mogućnosti biljke su zbog svog sastava. Našli su glikozide, koji imaju pozitivan učinak na rad kardiovaskularnog sustava, tanine, škrob. Osim toga, sadrži flavonoide, koji pomažu produljiti mladost, kao i sluz, tanniku i pektin. Osim toga, cijeli niz vitamina i drugih hranjivih tvari nalaze se u plodovima kestena koji pomažu revitalizaciji tijela.

Korištenje preparata na bazi kestena

Jedinstven sastav divljeg kestena određuje njezina ljekovita svojstva. Za pripremu pripravaka koriste se svi dijelovi biljke, a učinkovitost njihove uporabe priznaje ne samo narodna medicina nego i službena medicina. Za liječenje, infuzije, dekocije, alkoholne tinkture se koriste.

  1. Kesten pomaže ukloniti pufadljivost i djeluje kao protuupalno sredstvo.
  2. Ima pozitivan učinak na stanje krvnih žila, sprečava pojavu krvnih ugrušaka.
  3. Divlji kesteni su učinkoviti u bolestima probavnog trakta; njihove su prednosti zapažene u liječenju probavnih poremećaja.
  4. Formulacije divlji kesten potvrdili njihove djelotvornosti u liječenju bolesti jetre i žučnog mjehura, kada -sosudistyh kardiovaskularnih problema, kao i reumatoidni artritis, išijas i giht.

Mnogi ljudi kažu da je divlji kesten ispoljava svoja terapeutska svojstva za mršavljenje, posebno za gubitak težine preporučuje se primijeniti tinkturu od plodova divljeg kestena. U pravilu se priprema na temelju recepata tradicionalne medicine. Međutim, to je vrijedno pamćenja da divlji kesten su otrovne, pa prije nego što vrijede tinkturu za oralnu primjenu, potrebno je posavjetovati se sa stručnjakom, kako bi se zaštitili od trovanja, što se može dogoditi ako se ne uzme u obzir stanje zdravlja i individualne podnošljivosti. U svakom slučaju, koristite lijek s oprezom.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

+ 26 = 30

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: