Dojenje tijekom trudnoće

dojenje tijekom trudnoćeČesto, žene uče da ponovno čekaju dijete, nekoliko mjeseci nakon rođenja prve bebe. U takvoj situaciji, u pravilu, mlada majka želi prestati laktaciju što je prije moguće, iako, zapravo, to nije apsolutno nužno učiniti.

U međuvremenu, u slučaju nastavka dojenja tijekom trudnoće, potrebno je uzeti u obzir određene značajke ovog procesa, što ćemo vam reći u našem članku.

Značajke dojenja tijekom trudnoće

Tijek dvaju takvih procesa, poput trudnoće i dojenja, istovremeno, u većini slučajeva popraćen je sljedećim promjenama:

  1. Pod utjecajem fluktuacija u hormonskoj podlozi, bradavice i dojke mlade majke mogu postati mnogo nježnije i osjetljive. Vrlo često to uzrokuje jake bolove tijekom hranjenja starijih beba, koja već ima zube. Unatoč činjenici da je ta situacija smatrana apsolutno normalnom, svaka žena treba odlučiti je li spremna nastaviti trpjeti tu bol ili je bolje odvojiti odrasle dijete iz prsnog koša kako ne bi doživjele negativne emocije tijekom sljedeće trudnoće.
  2. Osim toga, na pragu rane dostave, okus majčinog mlijeka može dramatično promijeniti, pa starije dijete može odbiti samostalno ili pokušati postići uobičajeno mlijeko s hirovima i histerijom. To je zbog činjenice da se mlijeko tijekom tog razdoblja pretvara u kolostrum, tako nužan za novorođenče u ranim danima života.
  3. Konačno, dojenje tijekom trudnoće može samostalno smanjiti pod utjecajem prirodnih procesa koji se odvijaju u tijelu žene, kao i njezinim psiho-emocionalnim iskustvima koja prate vrijeme čekanja za novi život.

Sve te osobine, naravno, mogu utjecati na to hoće li mlada majka nastaviti dojiti svoje odrasle potomke. Međutim, ako žele, mogu preživjeti ako žena ne želi lišiti svog sina ili kćer vrijednog pića.

U međuvremenu, postoje situacije u kojima je dojenje tijekom trudnoće strogo kontraindicirano. To uključuje: Isthmiko-cervikalna insuficijencija i sutiranje na cerviks, uzimanje određenih lijekova, gestoze, kao i bolovi u trbuhu bilo koje vrste koji se povećavaju tijekom hranjenja. U takvim okolnostima moramo odmah izbrisati stariju bebu iz majčinske dojke.dojenje tijekom trudnoće

Kako prestati laktaciju tijekom trudnoće?

Naravno, ako postoji prilika, najbolje je odgoditi starije bebe od majčine dojke postupno. U tom slučaju, proces prestanka hranjenja propušta bebu gotovo bezbolno, a količina mlijeka u mliječnim žlijezdama žene također se smanjuje na prirodan način.

Ako trebate odmah zaustaviti lakiranje, možete koristiti posebne lijekove, na primjer "Dostinex", ali samo nakon prethodnog konzultacija sa svojim liječnikom. Dobro dokazani i narodni lijekovi - juhu od kadulje i oregana, kao i češnjak, ali se također ne preporučuje da se bez imenovanja liječnika.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

57 − 56 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: