Infarkt placente – što je to?

infarkt placente što je toPonekad žene koje su u poziciji nakon što su čuli pojam "placentalni infarkt" zainteresirani su za liječnika što je to. Takvo stanje djetetovog mjesta uzrokovano je kršenjem normalnog protoka krvi iz placente. Sastoji se od mrvljenja mjesta tkiva.

Koje su različite vrste infarkta posteljice?

Ovisno o tome što je uzrokovalo infarkt placente, razlikuju se sljedeće vrste:

  • crvena;
  • bijela;
  • vapnenački oblik.

Prvi se tip razvija u slučaju krvarenja iz posude lokalizirane u disceduli. Nakon toga, nakon nekog vremena, prelazi u drugi oblik.

Bijeli infarkt je rezultat prekomjernog taloženja fibrina koji daje ovu boju.

Lime oblik placentnog infarkta je rijedak. To je uzrokovano taloženjem molekula kalcija na zidovima oštećenih krvnih žila.

Zbog onoga što razvija infarkt placente?

Uzroci infarkta miokarda su vrlo brojni. Stoga je često teško odrediti točno onu koja je dovela do bolesti u jednom slučaju. Čimbenici koji često pogoršavaju razvoj takve bolesti su:

  • produljena toksikoza;
  • promjena težine trudnice u većoj ili manjoj mjeri;
  • povišeni krvni tlak;
  • poremećaj ekskretornog sustava (bubrežna bolest).

Da bi se utvrdio točan uzrok koji je doveo do razvoja infarkta posteljice, provodi se temeljita provjera, uključujući: ultrazvuk, laboratorijske pretrage. Ponekad poteškoće u dijagnozi leže u činjenici da je sama placenta smještena na stražnjem dijelu maternice i pažljivom pregledu fetusa. U takvoj situaciji, liječnici će saznati o kršenju normalnog stanja djetetovog mjesta mijenjanjem srčanog ritma djeteta, slična bolest dovodi do gladovanja kisika fetusa, kao što pokazuje brz brzina otkucaja srca.

Kako se utvrđuje infarkt placente?

Simptomi takve povrede, kao infarkt placente, malo su. Zato se ovakvom stanju dijagnosticira planirani ultrazvuk. Međutim, obično prisutnost kršenja u trudnoj ženi kaže:

  • česti, prekomjerni fetalni pokreti;
  • povećana brzina otkucaja srca u fetusu;
  • pojava krvavog iscjedka (ako je srčani udar praćen odstranjivanjem posteljice).

Isti trudnica, porazom malog dijela posteljice, osjeća se kao i obično. Ta činjenica ponekad otežava dijagnosticirati rano kršenje protoka krvi placente. Najčešće se nalazi na CTG-u, u kojem se broji fetalni broj otkucaja srca i analizira njegovu aktivnost. Rezultati dobiveni ovom studijom potvrđeni su ultrazvukom.

Što može dovesti do placentalnog infarkta?

Najviše trudnica koja je saznala o prisutnosti takvog poremećaja je zainteresirana za ono što su posljedice placentalnog infarkta i može li njena nekroza doći.

Rizik od komplikacija u ovom slučaju ovisi o tome kako se placenta nalazi u maternici i koje su njezine dimenzije. Najčešće, jedan srčani udar, koji ima malu veličinu, Uzroci infarkta posteljicene predstavlja opasnost. Međutim, prisutnost 3 ili više takvih mjesta, ili veličine 1, 3 cm, može dovesti do fetoplacentne insuficijencije. Takvo kršenje u kasnijem vremenu dovodi do razvoja fetusne hipoksije, što negativno utječe na njegov intrauterinski razvoj. U slučajevima kada lezija dostiže 1/3 ukupne veličine placente, dolazi do smrti fetusa.

Dakle, kako bi se pravodobno utvrdilo da je kršenje nužno za obavljanje ultrazvuka. U slučajevima kada se dijagnosticira placenta infarkt, trudnica se promatra tijekom cijelog razdoblja.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

− 8 = 1

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: