Mogu li dojiti majku?

Mogu li dojiti majku?Poznavajući brojne zabrane na hranu i jela tijekom dojenja, mlade majke često misle o tome jesu li moguće dojiti za jesti muke. Pokušajmo odgovoriti na ovo pitanje i detalje o tome što može biti korisno za ovu bobicu.

Koja je upotreba kupina?

Za početak, potrebno je reći da se majke sestre mogu pojesti u kupinama samo ako su ispunjeni sljedeći uvjeti: u odsustvu alergijske reakcije na bobicu i kada beba ima 3 mjeseca. Do tog je vremena većina pedijatara preporučila suzdržavanje od korištenja bobica i voća. gotovo svi sadrže alergene.

Ako govorimo o tome što je korisno kupina, onda je na prvom mjestu potrebno reći da sadrži veliki broj vitamina i elemenata u tragovima, poput željeza i kalija. Zato se često koristi u liječenju bolesti kardiovaskularnog sustava.

Osim toga, kupina ima pozitivan učinak na rad genitourinarnog sustava, kao i žučnih kanala, sprečavajući nastanak stagnirajućih i upalnih fenomena.

Koje su kontraindikacije za prehranu dojenja kupine?

Nakon što smo rekli o korisnim svojstvima bobica, pokušat ćemo razumjeti s tim, je li uvijek moguće hraniti mamu u kupinu ili postoje kontraindikacije.

Kao i kod bilo kojeg novog proizvoda, morate početi jesti plodove za ženu malih dijelova - po 3 do 5 komada. Nakon toga, tijekom dana morate promatrati reakciju malog organizma. Ako to ne slijedi, možete jesti bobicu. Međutim, ne zaboravite na količinu. Liječnici preporučuju uporabu ne više od 200-300 g za 1 prijem, a najviše 2 puta tjedno.

mogu dojiti kupinuPored gore navedenih ograničenja, postoje i kontraindikacije uporabe skrbi o kupini. To su:

  • bolesti želuca;
  • bolest crijeva;
  • dijabetes melitus;
  • bolesti izlučenog sustava.

Tako, kao što se može vidjeti iz pisanog, da ne mogu uvijek biti korištene kupine, čije se bebe hrane majčinskim mlijekom. Stoga, kako bi majka skrbnika utvrdila da li je moguće imati kupu, najbolje je konzultirati pedijatra o tome.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

45 − = 37

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: