Smrt jaja

smrt oocitaPrema fiziološkim karakteristikama ženskog reproduktivnog sustava, smrt oocita javlja se 24, manje od 48 sati nakon ovulacije. Međutim, neke žene koje neprekidno mjere osnovnu temperaturu i vode raspored često tvrde da smanjenje vrijednosti tog pokazatelja u fazi 2 ciklusa ukazuje na to da jaje umire. Pokušajmo razumjeti ovo pitanje.

Što može značiti smanjenje BT u drugoj fazi?

Najčešće kratkotrajno smanjenje i daljnje povećanje bazalne temperature može govoriti o procesu implantacije koji se javlja 7-10 dana nakon začeća. Ovaj proces prati povećanje razine hormona u krvi progesterona, što je povezano s početkom trudnoće.

U onim slučajevima kada se ne pojavi koncepcija, nakon ovulacije, nakon samo 2 dana, bazalna temperatura opet se smanjuje.

Vrijedno je reći da se smrt jaja na grafikonu BT ne odražava ni na koji način, stoga je nemoguće poznavati tu činjenicu na taj način. Tvrdnje mnogih žena na tom računu pogrešne su.

Zašto jaje umre?

U onim slučajevima kada, 24 sata nakon oslobađanja iz folikula, ženska zametna stanica ne zadovoljava spermij, jaje umirepočinje svoju postupnu smrt. Pokretanje ovog mehanizma pridonosi snažnom smanjenju koncentracije hormonskog progesterona. Ovo je normalno.

Zasebno je potrebno reći o takvom kršenju, kao i luteinizacijskom sindromu neovulacijskog folikula (FLN-sindrom). U tom slučaju, folikul počinje pretvoriti u žuto tijelo (anatomska formacija, sintezu progesterona nakon ovulacije) mnogo ranije nego što će zrelo jaje iz nje izaći. Kao rezultat toga, dolazi do smrti zametne stanice, a začeće postaje nemoguće. S ovim prekršajem, žensko tijelo treba hormonsku korekciju koja omogućuje rješavanje problema dugog odsustva željene bebe.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

8 + 2 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: