Trimestar trudnoće po mjesecima

Trimestar trudnoće po mjesecimaRazvoj djeteta događa se na temelju mjeseci trudnoće, a posebno o tome može se naći u relevantnim izvorima. Ovaj članak ukratko najvažnije informacije, jer je žena ostala trudna po prvi put, često pita tromjesečja trudnoće - koliko mjeseci?

Liječnici su prekinule vrijeme davanja bebe u određenim jednakim intervalima, kako bi jasno kontrolirali stadije razvoja fetusa na svakoj od njih. Trimestar trudnoće zbog praktičnosti podijeljeni su na mjesece, svaki podijeljen u dvanaest tjedana, tj. 3 mjeseca.

Kalendar trudnoće možete pronaći po mjesecima, koji je pak podijeljen na nekoliko tjedana. U medicinskoj praksi, pri registraciji i pohađanju ženske konzultacije, trudnica dobiva razdoblje u tjednu oplodnje.

Prvo tromjesečje - od početka do 12 tjedana

Već početak trudnoće trudna majka svibanj čak i propustiti, ako ona nije planirao unaprijed. Uostalom, promjene u tijelu još uvijek su vrlo male. Nakon odgode od menstruacije zanimljiv položaj simptoma početi prikazivati ​​i sami više samopouzdanja - mučnina, uvijek žele spavati, jesti, mnogi često se početi prikazivati ​​na wc - tako da je mjehur reagira na hormonske promjene.

Bliže do kraja tromjesečja, već možete primijetiti trbuščić. Prsa su neznatno povećana, au njemu su neugodni osjećaji. Važno je znati da u prvim tjednima kada implantacija dođe, trudnoća može biti prekinuta na pozadini stresa, hladnoće ili vježbanja. Drugo opasno razdoblje je od 8 do 12 tjedana - kada je pobačaj ili zamrznuta trudnoća moguće zbog malformacija u razvoju embrija.

Drugi trimestar - od 13 do 24 tjedna

Ovo razdoblje je najsmješnije i jednostavnije tijekom trudnoće. Trovanje ostao u prošlosti, problem sa vlastitom težinom, sporosti i oteklina još nije počela, a žena u punom sada mogu uživati ​​njihov status.

Oko 17-20 tjedana, buduća majka počinje osjećati prvo podrhtavanje bebe, koje u roku od nekoliko tjedana postane redovito i intenzivno. Od neugodnih trenutaka ovog razdoblja valja istaknuti pojavu žgaravice, kao i mogućih manifestacija varikoznih vena.Razvoj djeteta po mjesecima trudnoće

Treći trimestar - od 25 do 40 tjedana

Ovo je najvažnije vrijeme kada se tijelo postupno priprema za porođaj. Sve češće dolazi do treninga i žena se mora mentalno pripremiti za nadolazeće poslove i sastanak s djetetom.

Sada, kada je žena dobila je znatnu težinu, težište i trudnoća postaje nespretno, što zauzvrat, može dovesti do pada i ozljede, do prijevremenog poroda. Bilo kakve bolne osjećaje prema kraju posljednjeg tromjesečja - ovo je prigoda da se obratite liječniku, jer to može početi rođenje, a ne čekanje na propisane, četrdeset tjedana.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

84 − 80 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: