Žuta rajčica s dojenjem

žuta rajčica s dojenjemZbog ograničenja koja izravno utječu na prehranu, često su dojiti žene zainteresirane za pitanje jesu li jele žute rajčice tijekom dojenja. Razmotrite ovo povrće i dajte iscrpan odgovor na ovo pitanje.

Što je korisno za dojenje rajčice?

Jedinstven sastav ovog povrća čini ga nezamjenjivim izvorom mineralnih spojeva i vitamina. Dakle, u rajčici su vitamini skupine B, a isto tako E, A i, naravno, S.

Među elementima u tragovima treba zvati kalij, kalcij, željezo, natrij. Dodatno, u rajčici, organske kiseline su također prisutne u dovoljnim količinama, među kojima prvo mjesto zauzima folna kiselina.

Sjemenke sadržane unutar rajčice doprinose smanjenju viskoznosti krvi, što je zauzvrat prevencija takve povrede kao tromboza.

Zasebno je potrebno reći o serotoninu, što pridonosi stabilizaciji živčanog sustava, što je važno nakon dostave. Rajčica korijena pomaže poboljšati peristaltic cuts crijeva i sprječava pojavu zatvor.

Treba napomenuti da žute rajčice u svom sastavu, u usporedbi s crvenim, sadrže više B vitamina, a također sadrže manje kiselina, što omogućuje njihovim majkama korištenje njihove želučane kiseline.

Jesu li žuta rajčica dopuštena za dojenje?

Unatoč činjenici da ova raznolikost povrća sadrži manje pigmenta, a rizik od razvoja alergijske reakcije kod beba se smanjuje, nemojte ih koristiti sve dok mrvica ne navrši 3 mjeseca.

Sve zbog činjenice da rajčica može izazvati razvoj kolike u djetetu, koja uvijek prati bol u trbuhu. Kao rezultat toga dijete postaje nemirno, stalno plače.

Kad 3 mjeseca od trenutka isporuke, majka može postupno uvesti rajčicu u svoju prehranu. Potrebno je započeti s pola voća ili čak nekoliko komada. Tek nakon što je žena uvjerena u nedostatak reakcije od djetetovog tijela, možete postupno povećati udio, tako da ga unosi 3-4 vrste voća dnevno.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

62 − = 61

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: