Kako razviti fenomenalnu memoriju?

kako razviti fenomenalnu memoriju

Psiholozi dijele sjećanje na vizualni, auditivni i kinestetički, ali najčešće svi analizatori sudjeluju u pamćenju nečega. Razvoj fenomenalne memorije temelji se na osposobljavanju ovih analizatora kroz različite tehnike, kao i na korištenje korisnih metoda sjećanja na informacije.

Kako razviti fenomenalnu memoriju s holotropnim disanjem?

Mozak je najaktivniji potrošač resursa ljudskog tijela. Jer njegov rad zahtijeva veliki broj kalorija i kisika - oko četvrtine onoga što dolazi u tijelo. Ali ako osoba počne prejedati, njegov mozak neće raditi bolje (sasvim suprotno), ali povećana količina kisika poboljšava pamćenje i razmišljanje.

Metodologija holotropnog disanja razvila je psiholog Stanislav Grof. Sastoji se od činjenice da osoba ima udobnu poziciju i počinje dublje i aktivnije disati. Zasićenje tkiva mozga s kisikom poboljšava, što pozitivno utječe na sve procese. Ova su tehnika koristili šamani kako bi predvidjeli budućnost. Zapravo, oni jednostavno poboljšavaju procese razmišljanja.

Kako napraviti memoriju fenomenalan uz pomoć cramming?

Cramming se sjeća podataka bez da je analizira. Ovakav način učenja nije dobrodošao učitelji. No, zapravo, metoda cramminga je vrlo korisna za mozak - to je vrsta gimnastike koja promiče razvoj ne samo fenomenalne memorije nego i poboljšanje drugih procesa. Možeš zapamtiti pjesme srca, riječi stranog jezika - nije važno što, glavno je redovito raditi.

Fenomenalna memorija - popularne metode sjećanja na informacije

Poboljšanje memorije također pomaže i raznim metodama pamćenja, koje mnogi ljudi koriste bez oklijevanja.

  1. asocijacija. Na primjer, da biste se sjetili dugog telefonskog broja, razbije se u male dijelove i izvodi neke veze s rezultatima. Na primjer, u svom telefonskom broju možete vidjeti datume za godišnji odmor, rođendane, brojeve kuća i apartmana itd.
  2. mnemotehnika. Na primjer, trebate zapamtiti lanac nepovezanih riječi: klupa, konj, kišobran, sladoled. U tom slučaju, morate poslati sliku: na klupi pod kišobranom konj sjedi i jede sladoled. Što je slika svjetlije, to će se bolje pamtiti. Najpoznatiji primjer ove metode je poznata metoda sjećanja na boje duga. Mnemotehnologija često koriste liječnici kako bi pamtili složena latinska imena.
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

54 − = 44

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: