Odnos ljubavi

ljubavni odnosi

Gotovo svi ljubavni odnosi počinju uzajamnom privlačnom. U osnovi, žene odabiru partnera na intuitivnoj razini, a onda se sve događa prema ubrzanom scenariju modernog svijeta. Danas je puno lakše reći voljenom "Zbogom" nego se boriti za poboljšanje i očuvanje odnosa. Prema mišljenju psihologa, takvi osjećaji traju ne više od 3 godine, prije ili kasnije djelovanje feromona završava i kriza postaje u vezi.

Razdoblja ljubavnih odnosa

  1. zasićenje. U tom je razdoblju sva djela izvedena u ime ljubavi, sastavljeni su stihovi i pjesme. Ovo stanje se naziva i "kemijska ljubav" i uspoređuje ga s osjećajem euforije. U ovom trenutku voljeni provode dosta vremena zajedno i uživaju u međusobnim osjećajima.
  2. supersaturacija. Sljedeća etapa u razvoju ljubavnih odnosa proizlazi kad se prepuna osjećaja prelijeva. Može doći za godinu ili čak tjedan dana, sve ovisi o osobi. Ipak ovo razdoblje za mnoge parove je taj korak "od ljubavi prema mržnji".
  3. odbacivanje. Ovo stanje može usporediti s buđenjem, nakon burne noći alkohola. odnos pun ljubavi kriza obilježena teškim razočaranjima u partnera, pa čak i depresije. Tijekom tog razdoblja, mnogi parovi odvojeno. U osnovi, to je vrlo često zbog sebičnog principu: Danas se osjećam dobro, pa smo zajedno, i sutra, osjećam se loše, a mi se ne slažu.
  4. strpljenje. U ovoj fazi ljubavnih odnosa dođu muškarci i žene koji još uvijek cijene jedni druge i spremni su raditi na sebi. Glavni uvjet koji će pomoći u rješavanju problema i postizanju strpljenja jest postojanje životnih vrijednosti. Partneri bi trebali jasno razumjeti zašto su zajedno i hoće li održavati odnose.
  5. dug. To je kombinacija strpljenja i osjećaja dužnosti koja će vam pomoći da se nosite s krizom u vezi i prijeđite na sljedeću fazu.psihologija ljubavnih odnosa Mnogi mogu reći da su ljubav i dužnost potpuno različiti pojmovi, ali samo oni odnosi za koje se bore postoje dugo vremena. Čudno kako se čini, načelo "Stirred - zaljubi se" često radi. Nije ni čudo što su naši bake živjeli na taj način, a postotak razvoda u to vrijeme bio je gotovo nula.
  6. poštovanje. Odnosi koji su iskusili sve prethodne faze, postaju snažni i počinju pokazivati ​​zahvalnost i ljubav. Samo duhovno bogati čovjek može tolerirati i raditi nešto iz osjećaja dužnosti.

Razumijevanje psihologije ljubavnih odnosa pomoći će održati topao odnos i nositi ih u svoje srce dugi niz godina.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

+ 38 = 47

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: