Ove 7 francuske stvari su vrijeme da se strip “Made in France” za insolent laži!

Najromantičnija zemlja na svijetu ima mnogo "posjetnica", uključujući croissant, juhu od luka, pa čak i francuski poljubac. I ova logička serija može se nastaviti na neodređeno vrijeme, privlačeći šarmantne slike virtualnog putovanja kroz Pariz, ali ...

Sad ćemo te pustiti s neba na zemlju! Ispada da mnogo toga što smo navikli uzeti u obzir "francuski" na tijelu nije. Pa, to je kako je, na primjer, isti kroasan, što je zapravo „Bečki bagel”, donio Marie Antoinette iz Austrije, nakon udaje za kralja Luja XVI.

I takva otkrića još imamo čak 7, a vrijeme je da ih uklonimo iz oznake "Made in France"!

1. Francuski pletenica

Francuski spit

Za nekoliko godišnjih doba u nizu, francuska pletenica je vodila ocjenu frizerskih trendova i zaslužna je. Istina je vrlo malo ljudi zna da je rodno mjesto Francuskoj pozvati ovaj praktičan i istovremeno rafiniranih frizura sasvim nepravedno, jer je prije više od 6000 godina, već su tkani pletenice Alžir stanovnik, a zatim dame staroj Grčkoj (pa čak i modove!). Pa, Francuzi su počeli pljuvati sa svjetlom ruku američkog magazina «Početna Magazine, koji je krajem 19. stoljeća proglasio ovu frizuru hit sezone, dodajući da ga se pridjev«francuski», kako bi ga pravi objekt želje. Da, Francuska je i dalje trendsetter, a prije 150 godina ovaj marketinški potez također je radio!

2. Lukovu juhu

Luka od luka

Nećete vjerovati, ali najpopularnija jela francuske kuhinje zapravo su izumili seljaci u starom Rimu. No, kako bi postali pravi kulinarski remek loša prehrana pomogla uobičajenu legendu o tome kako je kralj Luj XV, jedne noći apetit i on žurno kuha večeru za koje se u lovački dom - ulje, voda, luk i šampanjac!

3. Francuski buldozi

Francuski buldozi

Tko bi pomislio da je slatka pseću, što se često prikazuje na uzici s francuskom - pa, oni koji su jako sviđa nosi mornar i crvene beretke, bili su kao da prate engleske dame? Ispada da su nakon industrijske revolucije u Velikoj Britaniji lokalni tkalci potragu za poslom preko Engleskog kanala, uzimajući im buldoga. Nakon nekog vremena ovi su psi počeli davati potomke na novom mjestu, i, nažalost - s manjkom u obliku minijaturnog rasta. Općenito, Britanci su se svidjeli "bolesnoj i neispravnoj" mili, a stanovnici Pariza jednostavno su se zaljubili u njih!

4. Francuski manikura ili "franch"

Francuski manikura ili

Što, niste znali da je to univerzalni manikura ne Francuzi, a izmislio je osnivač produkcijske tvrtke lakovi za nokte «Orly» Jeff Kick prije više od 35 godina u SAD-u? Da, ovaj tip je bio toliko zabrinut „vtyuhat” hollywoodska glumica novim Neil trend koji će biti savršen za bilo koje odijelo i da će se u kombinaciji s bilo koje boje da je on samo uzeo i stavio na ime najpoznatiju pridjev „francuski”. I opet je radio!

5. krumpiriće ili krumpiriće

Pržene krumpiriće ili krumpiriće

Danas mi zovemo prže u ulju „slobodne” od krumpira zahvaljujući francuske riječi „duboko pržiti”, ali vjerujemo da je ovo jelo, najvjerojatnije zbog ove američke države ljubavi za brze hrane. Ali, u stvari, autorstvo od hrskavih zalogaja podupire Belgija gdje raste krumpir započete prije svega - u 17. stoljeću i pržiti ga na maslacu kriški u zimskim mjesecima kada je riba ulov hraniti sebe je nemoguće.

6. Francuski tost

Francuski tost

Pa, opet smo bili zavedeni! I ispada, recept u kruhu, natopljen mlijeko i sirovo jaje, a zatim prženo u ulju pronađeno je čak u knjizi drevnog rimskog kuhara Apnius. I općenito, stanovnici mnogih europskih zemalja u srednjem vijeku bili su jako voljeli ovu jelu, nazvavši desert "jadni vitez", jer jednostavno nisu mogli priuštiti osvježavajuću poslasticu!

7. Francuski poljubac

Francuski poljubac

Sada smo pucanja na uvrede, ali istina je skuplji ... Dakle, dok je širom svijeta Francuzi smatraju najboljim ljubavnicima, francuski poljubac vrijedi ih daleko jednom i za sve! Da, jer je došao s američkim i britanskim vojnicima koji su se vraćali iz Francuske nakon Prvog svjetskog rata i tako strastveno ljube svoje žene i djevojke, da je to spajanje znači usne hitno morao dati poseban naziv i dodijeliti klasifikaciju!

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

67 − = 61

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: