Tjelovježba “Tseitnot” za vođu

Tjelovježba

Pravila za obuku "Tseitnot" za menadžere

cilj

Planiranje razvoja.

vrijeme

Od 25 do 35 minuta.

Veličina grupe

6-14 osoba.

Obuka i resursi

Kopije uputa o broju sudionika.

instrukcija

Potrebno je pročitati i distribuirati upute sudionicima.

ispitivanje

 1. Kako ste upravljali zadatkom?
 2. Što je bilo teško?
 3. Što je spriječeno?
 4. Što je pomoglo?

Raspravite o nekoliko rješenja.

Kakve se zaključke mogu izvući iz rasprave?

Nudimo nekoliko varijanti uputa za vježbu "Time Zeit" za menadžere.

Opcija broj 1

Upute:

Vi ste čelnik jedne od grana tvrtke Käsler. Danas imate teški dan. Namjeravate učiniti što je moguće više slučajeva, jer sutra u 07.30 odlazite na glavni ured u Kijevu s izvještajem o stanju u vašoj podružnici.

Ujutro je 08.40. U proteklih nekoliko dana je pao na vas puno malih i velikih problema: Uredski stroj pokvario, vozač je zauzet popravljanje, tajnik izgubio glas (živaca). Jučer je počela velika elitna izložba "Metal-2006". Sudjelovanje na ovoj izložbi vrlo je važno za tvrtku, menadžere visoke razine, jednako vrijedni posjetitelji rade na izložbi. Nažalost, rukovoditelji vaše tvrtke preselili su se u rad s konkurencijom, pa su vaši partneri već drugi dan radili na štandu. Jedina osoba s kojom se možete osloniti u ovih teških dana je vaš voditelj ureda. Međutim, obećao si da je danas, pustite ju danas u 17.00, jer danas ima rođendan. Tajnik je otvoren do 18 sati. Osim toga, vaša žena je danas imala napad od upala slijepog crijeva i odvedena je u bolnicu. Slučajno ste se sjetili da djeca koja su već napustila školu nemaju ključeve u apartmanu, jer vaša žena uvijek je kod kuće i uvijek ih upoznaje. Sreća je da ste na računu ostali bez novca, a vaš mobilni telefon privremeno je zaključan pa ne možete komunicirati s nikim na cesti. Srećom, vaš novi Mercedes je u izvrsnom stanju. Prebacivanje s jedne točke u drugo traje svaka od 20 minuta. Brže je nemoguće postići.

Danas morate imati vremena:

 1. Morate pokupiti zrakoplovnu kartu u tvrtki <Авиатор> za sutrašnji poslovni put. - 10 min.
 2. U radionici morate preuzeti pisač iz popravka kako biste ispisali dokumente za sutrašnji izlet. Dokumenti su spremni - ispis 20 min.
 3. Glavni direktor tvrtke <Сервис плюс>, Vaš VIP klijent danas je Rođendan, a njemu ste njemu nudili dar - sat u obliku pjenastog šalica piva. Jučer smo pozvali iz salona i zatražili da se danas nalazimo u uredu, gdje će dostavljač dostaviti dar.
 4. Vi ste danas zakazali pregovore s vrlo važnim klijentima - 1-1.5 sati
 5. U 18.30 morate biti kod kuće kako biste otvorili vrata za djecu koja dolaze iz škole.
 6. Od 17.00 do 19.00 možete posjetiti svoju ženu u bolnici.
 7. Od 09.30 do 10.30 imate sastanak s voditeljima odjela vaše podružnice u zadnjem kvartalu.
 8. U 13.00 sati planira se sastanak partnera. Ne znaš zašto.
 9. Željeli biste vidjeti najnovije izdanje časopisa za metalurgiju koji su se nakupili na vašem stolu. - 30 min.
 10. Morate se pripremiti za govor na Međunarodnom znanstveno-praktičnoj konferenciji posvećenoj osobitosti valjanje proizvodnju (u smjeru u kojem želite razviti svoje poslovanje). Konferencija će se održati u 2 dana, na dan vašeg povratka poslovnih putovanja, savršeno shvatite da nećete imati još jedan trenutak za treniranje. Za pripremu izvješća trebate 2-2.5 sata.
 11. U 20.00 u restoranu <Большая медведица> Tvoje čeka svečanu večeru predsjednika tvrtke <Сервис плюс> (VIP- klijent). Tamo je naredio saunu.
 12. U 12.30 stići će konzultant iz tvrtke. <СЕТИ>. Nazvali ste ga jer ste napravili mrežu tvrtke i sada postoje poteškoće s radom mnogih programa. To dovodi do kvara u cijelom uredu i trebate nekoga da pogleda što nije u redu. - 40 min. - 1 sat
 13. Korespondencija koja vam je upućena sadrži nekoliko pitanja koja, prema vašem tajniku, zahtijevaju hitno rješenje. - 1 sat.
 14. U parku od 17.00 do 19.00 s psom šetnje majci. S njom ste unaprijed dogovorili sastanak i koje niste vidjeli više od mjesec dana.
 15. Pojavile su se glasine da je jučerašnja roba iz Njemačke bila zapela u običajima u zračnoj luci.

Danas ste posebno stigli u ured za 20 minuta. prije početka radnog dana, kako biste imali vremena za planiranje radnog dana.

Rješenje vježbe

8.40-9.0 - planiranje.

9.0-9.30 - pregledavanje dnevnika.

9.30-10.30 - sastanak s voditeljima odjela.

10.30-12.0 - pregovori s vrlo važnim klijentima.

12.0-12.40 - podignite pisač iz popravka (tajnik će ispisati dokumente).

12.40-13.0 - odmor.

13.0-14.0 - susret druženja.

14.0-16.30 - priprema izvješća.

16.30-17.0 - Uklonim dar, put do tvrtke <Авиатор> i primanje karte (10 minuta).

17.0-17.50 - put do moje majke i komunikacija s njom.

17.50-18.30 - put kući, odmor.

18.30-19.0 - put u bolnicu, vrijeme sa suprugom (nije dovoljno, ali se međusobno viđaju više od jednom u 2 mjeseca).

19.0-20.0 - put do restorana, možete kroz kuću za promjenu odjeće.

Tajnica: ispisuje dokumente bavila gospodar poziva s poklon kurira i primiti dar, čini se da je s običajima (za kratko razgovarati na telefon glasa dovoljan). Mobitel poziv ne mogu, ali telefonski imenik, to jest, možete nazvati na djecu i pripremiti se za njih da dođu u točno 18.30.

vježbe upravljanja vremenom

Opcija broj 2

Vi ste čelnik jedne od tvrtki KVASS Power Int Holdinga. Danas imate teški dan. Namjeravate učiniti što je moguće više slučajeva, jer sutra u 07.30 letite u sjedište tvrtke u Nizozemskoj s izvješćem o stanju u vašem poduzeću.

Sada 08:40. U posljednjih nekoliko dana, pale su na mnogim malim i velikim problemima: Uredski stroj pokvario, vozač je zauzet popravljanje, tajnik izgubio glas (živaca). Jučer je počeo veliki elitni izložba „Pića - 2007: ne dopustite sebi vene!” Sudjelovanje na ovoj izložbi je vrlo važno za tvrtke pokazati visoku razinu radne menadžeri su ozbiljne posjetitelje. Nažalost, upravljanje svoju tvrtku, koja bi trebala biti tamo raditi s epidemijom gripe pala kao rezultat svojih drugova za drugi dan na sebe stajati raditi. Jedina osoba kojoj možete osloniti u ovim teškim vremenima - vaša voditeljica ureda. Ali ti obećao, sada kada je izdanje njegova djela ranog - u 17.00 sati. Vaša tajnica je otvoren do 18.00. Osim toga, tvoja žena danas upala slijepog crijeva Napad se dogodio u noći, a ona je odveden u bolnicu. Da li se dogoditi da zapamtite da djeca koja su išla u školu, nemaju ključeve stana, kao i svoju ženu stalno kod kuće i uvijek ih zadovoljava. Kao i sreća bi ga, da ostanete bez novca na računu, a vaš mobitel je privremeno onemogućeno, tako da ne možete kontaktirati nikoga na cesti. Srećom, vaš brand novi «AUDI» u izvrsnom stanju. Plan grada je uključen. To je navedeno koliko vremena potrebno da se presele iz jedne točke u drugu. Napravite putovanje brže moguće.

Danas morate imati vremena:

 1. U tvrtki "Give Vizu!" Trebate dobiti gotovu i uplatenu putovnicu i kartu za sutrašnji poslovni put (10 min.)
 2. U radionici trebate podići pisač iz popravka kako biste ispisali dokumente za nadolazeće putovanje. Dokumenti su već spremni, ispisati - 20 min.
 3. Predsjednik Holdinga danas ima rođendan i naredio mu je dar - stolni sat u obliku pjenastog šalica kvasca. Jučer su nazvali iz umjetničkog salona i zamolili me da se danas nalazim u uredu, u 17.00, gdje će agent isporučiti dar. Želiš iznenaditi predsjednika, pa ćeš presresti agenta na ulazu.
 4. Danas biste željeli ručati s predsjednikom (1-1,5 sati).
 5. U 18.30 morate biti kod kuće kako biste otvorili vrata za djecu koja dolaze iz škole.
 6. Od 17.00 do 19.00 možete posjetiti svoju ženu u bolnici.
 7. Od 09.30 do 10.30 imate sastanak planiran za prošli mjesec.
 8. U 13.00 sati zakazano je sastanak partnera. Ne znaš zašto.
 9. Voljeli biste vidjeti najnovije izdanje časopisa o bezalkoholnoj proizvodnji, akumuliranih na vašem stolu (0,5 sati).
 10. Ideš nazvati izložbu „Pića - 2007: ne dopustite sebi vene” Da bi provjeriti kako stvari idu i podržati svoje kolege u njihovom napornom radu (20 min.).
 11. Morate se pripremiti za prezentaciju na Međunarodnoj znanstvenoj i praktičkoj konferenciji posvećenoj osobitosti uzgoja hmelja na sjevernim područjima (u tom smjeru planiraš razviti svoj posao). Konferencija će se održati dva dana kasnije, dan kada se vratite iz Nizozemske i dobro shvatite da neće biti još jedno vrijeme za pripremu (2 sata).
 12. U 20.00 u restoranu "Ivanych" čekat ćete svečanu večeru. Tamo je naredio saunu.
 13. U 12.30 sati dolazi se do konzultanta konzultanata iz tvrtke "SETI". Nazvali ste ga zato što ste napravili mrežu, a sada postoje poteškoće s radom mnogih programa. To dovodi do kvara u cijelom uredu, a trebate nekoga da pogleda što nije u redu (40 minuta - 1 sat).
 14. Korespondencija koja vam je upućena sadrži nekoliko pitanja koja, prema vašem tajniku, zahtijevaju hitnu odluku (1 sat).
 15. U parku, od 17.00 do 19.00, vaš prijatelj hoda s psom. S njom ste unaprijed dogovorili sastanak.
 16. Bilo je rumored da je serija uzoraka proizvoda iz Nizozemske jučer bila zapela u običajima u zračnoj luci.

Posebno ste stigli u ured 20 minuta prije početka radnog dana, kako bi imali vremena za planiranje danas.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

41 + = 48

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: