Bedriftsånd

Bedriftsånd

Samhold i teamet er nøkkelen til suksessen til hele organisasjonen. Selvfølgelig er det i noen selskaper konflikter, og dette er normalt. Folk er forskjellige, og når to motsatte synspunkter kolliderer, oppstår uenighet. Vi må kunne løse konfliktsituasjoner og kunne opprettholde en gunstig atmosfære i teamet. Formasjon av selskapets åndsånd er et av de viktigste øyeblikkene for effektiv ledelse.

Hvor skal du begynne?

Hvis du er sjefen og det er folk i underordnet ditt, så er du ansvarlig for bedriftskulturen i bedriften. Først av alt må du vurdere deg selv. Hva kan du gi til folk? Hvordan føler du deg om arbeideren? Hvordan behandler de deg? Alle disse spørsmålene skal hjelpe deg med å gjøre en objektiv vurdering av deg selv som leder. Det er ikke lett, men det er nødvendig. Faktisk er arbeidskollektivet en refleksjon av sjefene og ansiktet på selskapet.

Hvis du er en anstendig, ansvarlig, sympatisk og velvillig person, vil du ikke ha mye problemer med å etablere et gunstig klima i teamet. Spesiell oppmerksomhet bør gis til følgende punkter:

  • kompatibilitet av arbeidstakere. Hver person er en person, en transportør av visse individuelle kvaliteter. Et annet temperament, karakter, livsstil fører til at det er vanskelig for folk å finne et felles språk. Derfor er det viktig at for eksempel i en avdeling folk som er like i sine kvaliteter arbeid, eller harmonisk komplementere hverandre. For å løse det nederste problemet vil du bli hjulpet av den psykologiske portretten til personen. Kontakt spesialistene som er involvert i dette. De vil kompilere et detaljert "portrett" for hver ansatt;
  • uformell kommunikasjon. Sørg for å holde bedriftskvelder, feire fødselsdager til ansatte, gå ut på naturen av hele laget. Dette er viktig for at "arbeidende folk" har mulighet til å kommunisere informelt med hverandre og med overordnede. Hovedregelen: Overdrikk det ikke med alkohol;
  • heving av bedriftens ånd

  • støtte. Hver ansatt er først og fremst en person. Vis ditt eksempel på hvordan du behandler hverandre. Delta i underordnes liv, vær tålmodig, men rettferdig. Vær nær, men hold avstanden din. Vær ærlig, men ikke la deg være overflødig.

Å øke og styrke organisasjonens organisasjonssituasjon krever at hver ansatt deltar. Hvis dette ønske er gjensidig, vil du lykkes. Hvis det er folk som nyter veving av intriger, sladder og konstante konflikter, så vil det ikke være lett for deg. Den beste veien ut av denne situasjonen er å brenne en slik ansatt og ønsker ham lykke.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

31 − = 24

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: