Hvordan utvikle et fenomenalt minne?

hvordan å utvikle et fenomenalt minne

Psykologer deler minnet i det visuelle, auditive og kinestetiske, men oftest deltar alle analysatorene i memorisering av noe. Utviklingen av fenomenalt minne er basert på opplæring av disse analysatorene gjennom ulike teknikker, samt bruk av nyttige metoder for å huske informasjon.

Hvordan utvikle et fenomenalt minne med holotropisk pust?

Hjernen er den mest aktive forbrukeren av menneskets ressurser. For hans arbeid krever et stort antall kalorier og oksygen - omtrent en fjerdedel av det som kommer inn i kroppen. Men hvis en person begynner å overtale, vil hjernen hans ikke fungere bedre (tvert imot), men en økt mengde oksygen forbedrer minne og tenkning.

Metoden for holotrop pust ble utviklet av psykologen Stanislav Grof. Det består i at en person tar en komfortabel stilling og begynner å puste mer dypt og aktivt. Metning av hjernevevet med oksygen forbedrer, noe som positivt påvirker alle prosesser. Denne teknikken ble brukt av shamaner for å forutsi fremtiden. Faktisk forbedret de bare tankegangene.

Hvordan lage minne fenomenalt ved hjelp av cramming?

Cramming er å huske informasjon uten å analysere det. Denne læringsformen blir ikke ønsket velkommen av lærerne. Men faktisk er krammetoden veldig nyttig for hjernen - det er en slags gymnastikk som fremmer utviklingen av ikke bare fenomenalt minne, men også forbedringen av andre prosesser. Du kan huske med hjertedikt, ord av fremmed språk - det spiller ingen rolle hva, det viktigste er å gjøre det regelmessig.

Fenomenal minne - populære metoder for å huske informasjon

Forbedring av minne er også hjulpet av ulike minnemåter, som mange bruker uten å nøle.

  1. Association. For eksempel, for å huske et langt telefonnummer, er det brutt i små deler og utfører noen foreninger med de resulterende tallene. For eksempel, i telefonnummeret ditt kan du se ferie datoer, fødselsdager, hus og leilighet nummer, etc.
  2. mnemonics. For eksempel må du huske en kjede av ikke-relaterte ord: en benk, en hest, en paraply, iskrem. I dette tilfellet må du sende inn et bilde: På en benk under en paraply sitter en hest og spiser iskrem. Jo lysere bildet, desto bedre blir det husket. Det mest kjente eksemplet på denne metoden er en kjent metode for å huske regnbuens farger. Mnemoteknologi brukes ofte av leger til å huske komplekse latinske navn.
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

17 + = 27

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: