Koji su vitamini u gooseberries?

što vitamine u ogrozdima

Guske ili tzv. "Sjeverni grožđe", višegodišnji grm s jedinstvenim bobičastim plodovima, koji su zauzvrat kompromis između ukusnih i korisnih. Nakon što ste saznali što su vitamine u gooseberries, razumjet ćete zašto do danas, ove bobice se koriste za borbu protiv različitih bolesti, ali prvenstveno, povezane s prehrambenim traktom, krvnim bolestima i poremećajima žučnog kanala.

Koji se vitamini nalaze u ogrozdima?

U ogrozd puno različitih vitamina i mikronutrijenata:

  • velika količina vitamina C - oko 50 mg - nećete biti iznenađeni što ta supstanca značajno pomaže našem imunitetu u borbi protiv prehlada poput nesreća sličnih gripi;
  • vitamin A i njegov provitamin, karoten - i to je poznati asistent u borbi protiv noćne sljepoće;
  • značajnu količinu vitamina B odgovornih za sintezu energije iz glukoze, živčanog djelovanja, prehrane mozga;
  • također u guske lako je pronaći - rutin, organske kiseline, fosfor, natrij, magnezij, jod, fluor, cink, itd.

Tamne bobice sadrže vitamin P i puno pektina, čiji je zadatak ukloniti teške metale i višak radioaktivnih spojeva iz ljudskog tijela. Jedna od glavnih značajki guske je jačanje krhkih krvnih žila i zaštitu od unutarnjih i vanjskih krvarenja.

Oglas, koji vitamini sadrže guske, ni u kojem slučaju ne možete zaboraviti o različitim fazama zrenja bobica. Netko voli zelene, žute bobice od gooseberries - oni imaju visok sadržaj organskih kiselina, ali ako malo pričekate i da bobica postane ljubičasto-ljubičasta, to će također povećati sadržaj vitamina R.

Guske su izvor željeza, koji pomaže kod anemije i povećava razinu eritrocita u krvi. Sastav bobica bogat je taninima. Zrelo voće guske sadrži serotonin, vječni borac s tumorima u tijelu, dobro, i, naravno, prirodni antidepresiv.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

71 − = 64

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: