Koji su vitamini u kupini?

što su vitamini u kupini

Kupine rastu u mnogim regijama Rusije i susjednih zemalja i možda su poznate svakoj osobi. Osim ogromnog ukusa u kupini sadrži veliki broj vitamina i elemenata u tragovima, korisnih za ljudsko tijelo.

Koji su vitamini sadržani u kupini?

Prije svega, kupina je bogata vitaminima A i C. Vitamin C pomaže u jačanju imuniteta i poboljšanju zdravlja, a vitamin A ima blagotvoran učinak na vid i bit će vrlo koristan za one koji često moraju napregnuti oči. Ekstrakt Blackberry često se nalazi u sredstvima za poboljšanje vida u kombinaciji s drugim korisnim biljkama.

Druga kupina može se pohvaliti vitaminima E, B1, B2 i PP. Ako govorimo o mikroelementima, onda u ovoj bobici možete naći kalij, magnezij, fosfor, mangan i bakar.

Zašto je kupina korisna za prehladu?

Sigurno, svi ne znaju što sadrži vitamine kupina i što su korisni za virusne bolesti. Ova bobičasto voće, poput malina, može poslužiti kao antipiretik, tako da je izvarak lišća kupus pijan hladnim. Važno je da se ovaj medij pripremite vodom, temperatura koja nije veća od 70 stupnjeva - inače će izgubiti sva ljekovita svojstva. Osim antipiretskih svojstava, kupina uklanja upalu i pomaže tijelu da se oporavi.

Utjecaj kupina na ljudsko tijelo

Izgaranje ove bobice neće biti štetno za bilo koga jer njezina ljekovita i regenerativna svojstva nisu ograničena samo na liječenje prehlade. Činjenica je da vitamini pronađeni u kupini mogu olakšati život ljudima koji pate od bolesti žučnog mjehura, želuca i crijeva. Ova bobičasto voće poboljšava metabolizam i daje lak laksativni učinak.

Prema znanstvenim istraživanjima, kupina pomaže regenerirati krvne stanice, usporava starenje. Postoji i uvjerenje da pomaže u borbi protiv raka i vraća stanice tijela.

Dakle, očito je da kupina nije samo ukusna bobica, već ima i niz ljekovitih i ljekovitih svojstava koja su nužna za osobu.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

73 + = 81

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: