Virpazar

Virpazar

I den sydøstlige del af Montenegro, på kysten af ​​Skadar søen, er der en lille bosætning af Virpazar. Engang var det en stor by, der stod ved krydset mellem handelsruter. Nu er det en lille bosætning kendt for sin rige historie og maleriske udsigt.

Geografisk position for Virpazar

På trods af at landsbyen tilhører kommunen i byen Bar, er det radikalt forskellig fra dette feriested. I modsætning til andre velkendte byer i Montenegro ligger Virpazar på kysten af ​​Skadar søen på den anden side af bjergkæden. Det er omgivet af floderne Orahovshtitsa og Tsrmnitsa, så mange kalder det "Montenegrinske Venedig".

Skadar Lake National Park

Ifølge befolkningstællingen udført i 2003 er der 337 fastboende i Virpazar. Mere end 61% af befolkningen falder på Montenegrins og 31% - på serberne.

Historie og betydning af Virpazar

Forliget hedder Vir var kendt som langt tilbage som 1242. Det blev grundlagt på bredden af ​​en flodboblebad, hvor lokalbefolkningen organiserede et lille marked. Det var herfra, at Virpazar fik sit navn: "vir" - flodboble, "pazar" - marked.

Takket være den rentable handel og økonomiske stilling har byen altid haft stor indflydelse på landets økonomiske og politiske liv. I begyndelsen af ​​det 20. århundrede blev der bygget en jernbane i Virpazar, og derefter en af ​​de største havne i Skadar Søen.

Den gamle bro i Virpazar

Seværdigheder og attraktioner i Virpazar

Denne montenegrinske by er mere velegnet til elskere af økologisk og kulturel rekreation. Turister, der ønsker at blive bekendt med Virpazars arkitektur og historie, bør altid bestille en udflugt. De omfatter besøg på følgende attraktioner:

 • historisk landsbyer Godinje, bevarede atmosfæren i en traditionel middelalderlig bosættelse
 • Skadar Lake National Park;
 • klostre Morachnik og Starceva Gorica, placeret lige midt i søen;
 • Fæstninger Besac og Lesendro, bygget i henholdsvis XV og XVIII århundrede;
 • årgang broer, forbinder de forskellige banker med Virpazar;
 • Ortodoks kirke St. Athanasius, som ligger i den nærliggende landsby Сотоничи.

Den historiske landsby Godinje

På kysten af ​​Skadar søen kan du altid leje en båd for at køre på søen eller fiske. Under turen kan du besøge den albanske del af Shkoder, beundre fuglene og slangerne. Omkostningerne ved en fuld tur er omkring $ 45-50.

En anden grund til, at Virpazar skal medtages i Touren i Montenegro er Festival of Wine og Bleaching. Det er dedikeret til den montenegrinske vin "Vranac" og fisken til forfaldet, som lever i stort antal i farvandet i Skadar Søen.

Gatorne i Virpazar

Shopping i Virpazar

I denne lille montenegrinske by er der ingen store supermarkeder og indkøbscentre. Men der er små butikker, hvor man kan købe mærkevin, friske grøntsager og frugter samt håndværkere. Siden før Virpazar var en havneby og et større handelscenter, er det ofte vært for spontane markeder. Lokale beboere handler direkte fra biler og bryder telt langs veje.

Produkter af håndværkere Virpazar

Transport af Virpazar

Landsbyen ligger langs vejen, der forbinder Adriaterhavskysten med centrum af Montenegro. Der er også en banegård, hvor togene fra Bar-Beograd filialen stopper. Ved Virpazar selv kan du flytte rundt på små busser eller taxier. På sine kyster er fortøjet små turistbåde, hvor du kan foretage en udflugt langs søen.

Flodtransport i Virpazar

Hoteller i Virpazar

I modsætning til de store montenegrinske feriesteder er der ingen fashionable hoteller i denne by. I stedet arbejder de her som mini-hoteller og gæstehuse. Nogle er beliggende på bredden af ​​Skadar Sø, andre er tæt på historiske seværdigheder. De mest kendte hoteller i Virpazar er:

 • Lejligheder Jovanovic;
 • Hotel Pelikan;
 • Guesthouse Skadar Lake;
 • Country House Djurisic;
 • Vir Hotel.

Omkostningerne ved indkvartering i disse hoteller er $ 17-43. Nogle af dem tilbyder gratis toiletartikler, aircondition og Wi-Fi. Værelserne på andre hoteller er udstyret med en terrasse og et tekøkken.

Hotel Vir

Restauranter i Virpazar

De fleste af de lokale restauranter specialiserer sig i skaldyrsretter, men mange serverer også middelhavs-og europæisk køkken. Turister her inviteres til at prøve montenegrinske vin "Vranac", som netop er lavet i denne region. Du kan prøve det og andre retter i en af ​​følgende restauranter i Virpazar:

 • Konoba Badanj;
 • Silistria;
 • Kormoran;
 • Konoba Basta;
 • Pelikan.

Pelikan Restaurant

Særligt populært blandt Montenegrins er "konoby". Hver conoba er en lille institution, angiveligt udskåret i en sten. Denne hyggelige hule indeholder kun 10-12 personer. Her kan du smage autentiske retter og lækker hjemmelavet vin.

Hvordan kommer man til Virpazar?

For at komme til denne landsby fra Podgorica eller Bara, skal du rejse 24-29 km. For at gøre dette kan du bruge et elektrisk tog, hvor billetprisen er ca. $ 3. Det skal kun bemærkes, at banegården ligger i nærheden af ​​Virpazar. Derfor skal fra det til centrum af landsbyen gå til fods.

Ved hjælp af bussen skal du advare føreren om stopet, da mange af dem bare passerer. For turister, der ønsker at besøge Virpazar i bil, skal du følge skiltene og ikke passere et gult skilte, der er installeret ved indgangen til landsbyen.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

5 + 3 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: