Podgorica

Podgorica

I de senere år har hovedstaden i Montenegro (eller som det undertiden hedder Montenegro) en stigende popularitet blandt turister - Podgorica, statens politiske center. Det er her, parlamentet sidder, landets regering arbejder. Podgorica er en stor jernbaneforbindelse og flytrafik. Byen er også et kulturelt og uddannelsesmæssigt center i Montenegro. Teatre arbejder her, State University of Montenegro. Alle landets dagblade offentliggøres i Podgorica.

De, der ønsker at besøge Podgorica, bør være opmærksomme på byens fotos: det er umiddelbart tydeligt, at dette er en moderne, ren og komfortabel europæisk by, der dog bevarer sin identitet og nationale karakteristika.

Generelle oplysninger

Byen Podgorica er en af ​​de ældste i Montenegro: den første bosættelse her var stadig i stenalderen, og for første gang blev byen nævnt i 1326. På et tidspunkt bar det navnene Ribnitsa, Boghurtlen, Burrrutice. I perioden fra 1946 til 1992 hedde Titograd. Det moderne navn er det historiske navn, byen modtog til ære for en af ​​de bakker, som den står på.

I Podgorica lever omkring 1/4 af befolkningen i hele landet, i alt er der omkring 170 tusinde indbyggere i byen. Montenegrins, serbere og albanere bor her, men montenegrin lyder oftere i Podgorica.

Klimaforhold i hovedstaden

Klimaet i Podgorica er Middelhavet, præget af varme og tørre somre og en mild nok vinter. I år er der 132-136 dage, når termometerets søjle stiger over + 25 ° C. Om sommeren stiger temperaturen over dagen ofte over + 30 ° C, den maksimale registrerede temperatur er + 44 ° C.

Om vinteren er temperaturen ofte over 0 ° C, men falder ofte til negative værdier, og nogle gange er det ret koldt. For eksempel er den laveste temperatur nogensinde registreret i byen -17 ° C. Næsten hver vinter falder sne, men det går kun få dage. Størstedelen af ​​nedbør falder om vinteren, og den tørreste måned er juli.

feriesteder

Ofte turister, der kom til Montenegro for at hvile, besøge Podgorica om 1-2 dage. Men denne by fortjener at give ham mere opmærksomhed. Området, hvor Podgorica ligger, er overraskende smukt: i byområdet samler fem floder sammen, og deres banker er forbundet med 160 broer! På trods af at Podgorica, i modsætning til andre feriesteder i Montenegro, ligger langt fra havet, betragtes det stadig som en udvej.

Strandene i Podgorica ligger hovedsageligt på Morache. De er ret rene og velholdte, men de er kun populære blandt beboerne i byen. Feriestederne Podgorica er dem, der ligger på Skadar-søen: Murici og Peshacac.

Strand Murici

Seværdigheder i byen

Hvis du kigger på kortet over Podgorica med seværdigheder, er det nemt at se, at alle er i gåafstand fra hinanden. De er hovedsagelig placeret i den gamle bydel (Stara Varoš). Her kan du føle atmosfæren i en middelalderlig tyrkisk by, som understøttes af de bevarede strukturer af moskeer.

Kort over Podgorica med vartegn

Generelt er der ikke så mange seværdigheder her: Podgorica, som hele landet, led meget under anden verdenskrig.

Fra hvad du skal se i Podgorica selv, fortjener opmærksomhed:

 • St. George's Church of the 10th century;
 • Millennium Bridge;
 • Church of St. George
  Millennium Bridge er specielt smuk om natten

 • Katedral for Kristi Opstandelse;
 • Opstandelsens Kirke

 • Viziers bro
 • Museer - By, Naturhistorie og Arkæologisk;
 • ruinerne af en tyrkisk fæstning;
 • kong Nikolas palads.

Monumentet til Pushkin og monumentet til Vysotsky i Podgorica nyder stor popularitet blandt vores landsmænd. For at blive bekendt med byens historie er det værd at tage en guide og gå på en vandretur. Du kan også gå fra Podgorica på en udflugt til den gamle fæstning i Medun eller til Skadar søen og til byen Virpazar.

Monument til Vysotsky i Podgorica

underholdning

De, der opholdt sig i Podgorica i et par dage, er interesserede i spørgsmålet om hvor de skal hen. Montenegrinske Nationalteater fortjener opmærksomhed. Og familier, der kom til hvile med børn, kan gå til børnenes teater eller til dukketeater.

Hvor kan man bo i Podgorica?

Hoteller i Podgorica er ikke det mest luksuriøse i Montenegro, da den montenegrinske riviera stadig opretholder den største tilstrømning af turister. De fleste hoteller er 3 * og 4 *, men der er 5 * hoteller i byen, ikke ringere end Budva-hotellerne i pragt.

De bedste hoteller i Podgorica er:

 • 5 * Hotel Ziya;
 • 5 * Hilton Podgorica Crna Gora;
 • 4 * centerville Hotel og erfaringer;
 • 4 * Hotel M Nikić;
 • 4 * Hotel Aurel;
 • 4 * Hotel Hemera;
 • 3 * Hotel Crnogorska Kuća;
 • 3 * Hotel Keto;
 • 3 * Hotel Laguna.

Centerville Hotel and Experiences - et af de bedste hoteller i byen

Strømforsyning

Ifølge turisternes anmeldelser er i Podgorica de bedste:

 • Pod Volat - en kødrestaurant i byens centrum;
 • Kinesisk restaurant Zheng He;
 • en anden kødrestaurant Stara Kuca;
 • Italiensk pizzeria Sicilia Italijanska Pekara i Picerija;
 • cafe af nordamerikansk og europæisk køkken Hard Rock Cafe;
 • en restaurant der serverer middelhavs og japanske retter - Ahh Riba;
 • en restaurant med middelhavs-og italiensk køkken Lanterna Podgorica.

Pod Volat Restaurant

Begivenheder i byen

I byen er der mange arrangementer organiseret af Budo Tomovich Kultur- og Informationscenter. Denne FIAT - International Festival of Alternative Theaters, der finder sted i august, og kunstscenen GUD i december, og mange udstillinger.

International Festival of Alternative Theaters

Derudover er der i juli en traditionel springkamp fra broen, og i oktober - Podgorica-Danilovgrad marathon. Den begivenhed, der tiltrækker det største antal besøgende til byen, er nytår, som fejres i Podgorica med stor skala.

shopping

Podgorica er hovedstaden i Montenegros shopping. I republikkens gade er der et kvart, hvor der er små men meget hyggelige butikker, og ikke langt fra det - en hel "smykkegade".

I Podgorica er der store indkøbscentre, såsom:

 • Delta City, hvor under et tag er der mere end 70 butikker, samt en biograf til flere saler, en restaurant og mange andre. osv.;
 • Mall of Montenegro med et stort supermarked, restaurant, bowling, diskotek og fitnesscenter
 • Palada Shoping Mall;
 • Bazar, der tilbyder et omfattende program for familier, herunder et kæmpe spilrum Zuyalitsa, hvis område er 500 kvadratmeter. m.

Delta City Shopping Centre Podgorica

Transporttjenester

Byen har et veludviklet offentlig transportsystem, repræsenteret af busser og taxier. Desuden kan en taxa i Podgorica betragtes som en offentlig transport med fuld ret, da priserne for det er ret lave, og det bruges meget udbredt. Omkostningerne ved en taxitur inden for byens grænser er omkring $ 4-5.

Busstation

Hvordan kommer man til Podgorica?

De, der valgte Podgorica til rekreation, er selvfølgelig interesserede i, hvordan man kommer til byen. Den hurtigste vej er luft: i Podgorica er den første lufthavn i Montenegro (den anden ligger i Tivat). Det accepterer fly fra Beograd, Ljubljana, Wien, London, Kiev, Budapest, Moskva, Minsk og mange andre europæiske hovedstæder og større byer.

Podgorica Lufthavn

Du kan komme til Podgorica med tog: fra Beograd (byen er en Beograd-Bar banegård) og Montenegrinsk Niksic. Tidligere tog fra Albanien (fra byen Shkoder), men nu er denne jernbanelinje ikke brugt. Flere ruter af europæisk betydning går også gennem byen: til Serbien og andre lande i Centraleuropa, til Bosnien og andre lande i Vesteuropa, til Albanien og til Adriaterhavet.

Togstation

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

54 + = 62

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: